Hyppää sisältöön

Tuki- ja neuvontapalvelu

Helsingin ensikodin tuki- ja neuvontapalvelut on tarkoitettu kaikille vauvaa odottaville, pienten lasten perheille ja perheitä kohtaaville ammattilaisille.

Autamme uneen

Unineuvontapuhelin tarjoaa mahdollisuuden kuulla ja keskustella vauvan uni- ja ruokarytmiin liittyvistä kysymyksistä. Unineuvontapuhelin auttaa sekä pienten lasten vanhempia että lapsiperheitä kohtaavia ammattilaisia 0–2-vuotiaiden lasten uni–valverytmiin liittyvissä kysymyksissä. Unineuvonnassa etsitään yhdessä ratkaisuja perheen ongelmatilanteisiin ja sovitaan muutosaskeleista perheen tilanteen helpottamiseksi. Unineuvontapuhelimeen voi soittaa myös nimettömänä. Puhelu maksaa paikallispuhelumaksun verran.

Unineuvontapuhelin maanantaisin klo 13–15 numerossa 040 587 4608 (kesätauolla 1.6.-15.8.2023).

Tukea myös chatista, joka päivä

Chatistä saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen pulmiin, päihdekysymyksiinkin.

Verkkoauttajina toimivat Ensi- ja turvakotien liiton ja sen jäsenyhdistysten ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.
Lue lisää liiton sivuilta:

Vapaaehtoisdoula, synnytystukihenkilö

Vauvaa odottava vanhempi tai pari voi saada Helsingin ensikodilta doulan eli vapaaehtoisen tuekseen vauvan odotukseen ja synnytykseen. Doulan tärkein tehtävä on olla läsnä odotuksen ja synnytyksen aikana. Doula voi tavata perhettä muutamia kertoja myös vauvan syntymän jälkeen. Helsingin ensikodin doulatoiminta on tarkoitettu pääkaupunkiseudun ja sen lähikuntien sairaaloissa synnyttäville perheille. Vapaaehtoisdoulaa voi pyytää silloin, kun perheellä on esimerkiksi vaikea taloudellinen tilanne, synnyttäjä on alle 18-vuotias, turvapaikanhakija, tai perheessä on vakava päihde- tai mielenterveysongelma tai jokin muu erityinen syy. Ottaessasi yhteyttä doulakoordinaattoriin voit vielä keskustella tilanteestasi tarkemmin. Jos odotat vauvaa ja haluat tueksesi doulan, ota meihin yhteyttä! Doulan saavalta peritään 50 euron maksu, jolla katetaan doulalle aiheutuvia kuluja. Lue lisää doulatoiminnasta.

Vapaaehtoisdoula-synnytystukihenkilötoiminta (kesätauolla 1.6.-15.8.2023).
040 160 4194
doula@helsinginensikoti.fi