uutiset

HYVÄ ALKU
ELÄMÄLLE.
HELSINGIN
ENSIKOTI

Emme valitettavasti voi vastaanottaa enää uusia doulapyyntöjä vuodelle 2017 palvelun ruuhkautumisen takia. Mikäli laskettu aikasi on vuoden 2018 puolella, voit lähettää meille yhteydenottopyynnön sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Otamme ne käsittelyyn kiireellisyysjärjestyksessä vuoden 2018 alussa. Laitathan viestiin lasketun aikasi. Pahoittelemme asiaa.

-Doulakoordinaattorit

Kirppari keskittyy lastenvaatteisiin

Mukavaa ohjelmaa ja hyvää seuraa glögi-illassa 23.11.2017

Yhdistyksessämme olisi tarjolla tehtäviä esimerkiksi odottavien vanhempien tukena doula-toiminnassa, lastenhoidossa yksiköissämme, apukäsinä kirpputorilla tai vaikkapa talkootehtävissä.

Susanna Haavisto aloitti Helsingin ensikotiyhdistyksen kummina!

Laulaja, näyttelijä Susanna Haavisto lupautui yhdistyksemme kummiksi. Kummius julkistettiin ensikodin perinteisillä grillijuhlilla 24.8. Susanna ja miehensä Juha Tikka lahjoittivat viime vuonna, kun yhdistys vietti 80-vuotisjuhlavuottaan, yhdistykselle tekemänsä laulun Elämän lankaa, jonka voi kuunnella kotisivujemme linkistä.

Susannan kirjoittamia blogeja pääset lukemaan tulevaisuudessa kotisivuiltamme. Susannan voi jatkossa myös kohdata yhdistyksen erilaisissa tilaisuuksissa. Hän on luvannut myös nostaa vauvaperheiden asiaa julkisuudessa esiin silloin, kun se sopii asiayhteyteen.

Kiitos, Susanna, ja lämpimästi tervetuloa ensikotiväen joukkoon!

Kirsi-Maria Manninen, toiminnanjohtaja

 

 

Kirpputori ja lahjoitukset

Tervetuloa tekemään edullisia löytöjä Helsingin ensikodin suositulle kirpparille! Myynnissä mm. paljon lasten ja aikuisten vaatteita, leluja, astioita ja kirjoja. Tuotto käytetään kokonaisuudessaan ensikodin asiakkaiden hyväksi.

Kirpparipäivät:

torstai 21.9.2017 klo 15-18

keskiviikko 18.10.2017 klo 15-18

torstai 16.11.2017 klo 15-18

perjantai 1.12.2017 klo 11-14

 

Kiitos, että haluat tukea asiakasperheitämme lahjoituksella! Työntekijämme toimivat pääasiassa asiakastyössä ja siksi vastaanotamme lahjoitukset ennalta sovittuina ajankohtina kirpputoritiloihin:

Lahjoitusten vastaanotto:

tiistai 10.10.2017 klo 14-17

tiistai 31.10.2017 klo 14-17

maanantai 11.12.2017 klo 14-17

Käyntiosoite on Ensi-Kodin tie 4, 00510 Helsinki
Sisäänkäynti takapihalta kellaritiloihin.

Vuosikokouskuulumisia

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin 26.4. Yhdistysken puheenjohtajaksi valittiin edelleen Kirsi Suvensalmi, ja johtokunnan erovuoroiset jäsenet Kaarina Aromaa, Riitta Niinivaara ja Johanna Suvensalmi valittiin uudelleen tehtäväänsä. Johtokunnassa jatkavat viime vuonna valitut Kauko Aromaa, Virpi Dufva, Mirjami Koivunen, Marjukka Laine ja Kirsi Salonen. Viimeki mainittu valittiin 23.4. Ensi- ja turvakotien liiton liittokokouksessa uudelle kaudelle liittohallitukseen.

Jäsenmaksut pidettiin ennallaan. Viime vuoden toimintakertomuksesta, talousasioista ja kuluvan vuoden suunnitelmista käytiin aktiivista keskustelua. kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille jäsenille!

Vuosikokouksen jälkeen Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä luennoi väitöskirjansa pohjalta teemasta "Järjestöt julkisen kumppanista markkinoiden puristukseen." Teema oli tärkeä ja ajankohtainen, kun valmistaudumme SOTE-tulevaisuuteen. Keskustelu olikin vilkasta. Jaoimme huolen monitarpeisten lapsiperheiden tilanteesta, jos markkinat valtaavat kaikki sosiaalipalvelut. Toivomme, että me kaikki järjestöt onnistumme puolustamaan ihmisten tarpeita ja oikeuksia. Jotta se on mahdollista, tulee meidän kaikkien tehdä oma osuutemme eli olla aktiivisia siellä, missä voimme.

Toiveikasta ja aktiivista kevättä kaikille kotisivujemme lukijoille

Kirsi-Maria Manninen, toiminnanjohtaja

 

Kutsumme ammattilaisia tutustumaan palveluihimme

Haluaisitko mukaan merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan?

Yhdistyksessämme olisi tarjolla tehtäviä esimerkiksi odottavien vanhempien tukena doula-toiminnassa, lastenhoidossa Helsingin tai Espoon yksiköissämme sekä apukäsinä kirpputorilla.

Mikäli kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan uusien vapaaehtoisten perehdytysiltaan! Ilta pidetään 23.5.2017 klo 17-19:30 osoitteessa Ensi-Kodin tie 4. Ilmoittauduthan 18.5. mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tule mukaan auttamaan!