uutiset

HYVÄ ALKU
ELÄMÄLLE.
HELSINGIN
ENSIKOTI

Tule mukaan toimintaan vauvaperheiden parhaaksi!

Järjestämme uusien vapaaehtoisten perehdytysillan tiistaina 29.8. klo 16:30-19 avopalveluyksikkö Esmiinan tiloissa (Tinurinkuja 4, 3.krs, Leppävaara). Espoossa kaipaamme erityisesti vapaaehtoisia lastenhoitajia yksiköihimme, jotka on suunnattu päihteitä käyttäville perheille. Esmiinassa lastenhoitotarve ajoittuu päiväaikaan, kun taas Kivenlahdessa ympärivuorokautista tukea tarjoavassa Helmiinassa voi toimia myös iltaisin. Lastenhoito tapahtuu yksiköiden tiloissa, joissa on aina paikalla myös henkilökuntaa.

Perehdytysiltaan ovat luonnollisesti tervetulleita myös henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita muusta vapaaehtoistoiminnastamme esimerkiksi Helsingin yksiköissämme. Ilmoittauduthan mukaan iltaan 24.8. mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numeroon 044 726 0775. Perehdytysillan jälkeen haastattelemme vielä kaikki uudet vapaaehtoiset erikseen.

Kirpputorilahjoitusten vastaanottopäivä

Kiitos, että haluat tukea asiakasperheitämme tavaralahjoituksella kirpputorillemme! Työntekijämme toimivat pääasiassa asiakastyössä ja siksi vastaanotamme lahjoitukset ennalta sovittuina ajankohtina kirpputoritiloihin. Syksyn 2017 ensimmäinen vastaanottopäivä on tiistaina 15.8. klo 14-17. Kirpputorin myyntipäivät sekä loput vastaanottopäivät ilmoitamme elokuun aikana. Käyntiosoite kirpputorille on Ensi-Kodin tie 4, 00510 Helsinki. Sisäänkäynti takapihalta kellaritiloihin.

Kirpparin tuotto käytetään kokonaisuudessaan asiakasperheitten hyväksi. Olemme kiitollisia lahjoittajille sekä kaikille vapaaehtoisille, jotka osallistuvat tavaroiden vastaanottoon, järjestelemiseen sekä ja myyntiin. Ilman heitä kirpparia ei pystyttäisi toteuttamaan!

Yhdistyksen kirpputori on kesätauolla

Kirpputorista vastanneet työntekijät kiittävät kaikkia tavaroiden lahjoittajia, ostajia ja kirpparin vapaaehtoisia kevätkauden toiminnasta. Uudet kirppispäivät ilmoitetaan kotisivujen tapahtumakalenterissa elokuussa.

Vapaaehtoisdoula-tukisuhdepyyntöjen vastaanotto ja käsittely

Vapaaehtoisdoula-tukisuhdepyyntöjen vastaanotto ja käsittely ovat tauolla 17.6.-31.7.2017. Yhteydenotot, jotka ovat tulleet 16.6.2017 mennessä, käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä. Tauon aikana tulleisiin sähköpostiyhteydenottoihin palaamme jälleen 1.8.2017 alkaen.

Unineuvontapuhelinpalvelu

Unineuvontapuhelinpalvelu on tauolla 20.6.-26.7.2017. Baby blues -työntekijät päivystävät Unineuvontapuhelimessa viimeisen kerran ennen kesätaukoa ma 19.6.2017 klo 12-15. ja tauon jälkeen ensimmäinen päivystysaika on to 27.7.2017 klo 9-12.

 

Vuosikokouskuulumisia

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin 26.4. Yhdistysken puheenjohtajaksi valittiin edelleen Kirsi Suvensalmi, ja johtokunnan erovuoroiset jäsenet Kaarina Aromaa, Riitta Niinivaara ja Johanna Suvensalmi valittiin uudelleen tehtäväänsä. Johtokunnassa jatkavat viime vuonna valitut Kauko Aromaa, Virpi Dufva, Mirjami Koivunen, Marjukka Laine ja Kirsi Salonen. Viimeki mainittu valittiin 23.4. Ensi- ja turvakotien liiton liittokokouksessa uudelle kaudelle liittohallitukseen.

Jäsenmaksut pidettiin ennallaan. Viime vuoden toimintakertomuksesta, talousasioista ja kuluvan vuoden suunnitelmista käytiin aktiivista keskustelua. kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille jäsenille!

Vuosikokouksen jälkeen Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä luennoi väitöskirjansa pohjalta teemasta "Järjestöt julkisen kumppanista markkinoiden puristukseen." Teema oli tärkeä ja ajankohtainen, kun valmistaudumme SOTE-tulevaisuuteen. Keskustelu olikin vilkasta. Jaoimme huolen monitarpeisten lapsiperheiden tilanteesta, jos markkinat valtaavat kaikki sosiaalipalvelut. Toivomme, että me kaikki järjestöt onnistumme puolustamaan ihmisten tarpeita ja oikeuksia. Jotta se on mahdollista, tulee meidän kaikkien tehdä oma osuutemme eli olla aktiivisia siellä, missä voimme.

Toiveikasta ja aktiivista kevättä kaikille kotisivujemme lukijoille

Kirsi-Maria Manninen, toiminnanjohtaja

 

Kutsumme ammattilaisia tutustumaan palveluihimme

ymparivuorokautiset palvelut

Järjestämme sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitetun tilaisuuden 18.5.2017 klo 12.30 - 15.30. Palveluihimme ja Vallilan ensikotiin (ent. Helsingin ensikoti) tutustumisen lisäksi kuulemme Nina Pyykkösen luennon aiheesta Mentalisaatio tiivistä tukea tarvitsevissa vauvaperheissä - miten ja miksi? Ninasta enemmän: www.psykologit.com/

Nautimme myös juhlakahvit Vallilan ensikodin 75-vuotismerkkipäivän kunniaksi. Tervetuloa! Valitettavasti emme pysty ottamaan vastaan opiskelijoita tähän tilaisuuteen.

Ilmoittatumiset 11.5. mennessä osoitteella toimisto(at)helsinginensikoti.fi.

Haluaisitko mukaan merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan?

Yhdistyksessämme olisi tarjolla tehtäviä esimerkiksi odottavien vanhempien tukena doula-toiminnassa, lastenhoidossa Helsingin tai Espoon yksiköissämme sekä apukäsinä kirpputorilla.

Mikäli kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan uusien vapaaehtoisten perehdytysiltaan! Ilta pidetään 23.5.2017 klo 17-19:30 osoitteessa Ensi-Kodin tie 4. Ilmoittauduthan 18.5. mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tule mukaan auttamaan!

Tervetuloa simalle, toimintaamme tukeneet lahjoittajat ja vapaaehtoiset!

Tämän kevään simatilaisuus lahjoittajille ja vapaaehtoisille järjestetään 27.4. klo 16 - 18 Vallilan ensikodin juhlasalissa, osoitteessa Ensi-Kodin tie 4. Tarjolla simaa ja munkkeja.

Tule oman aikataulusi mukaan vain piipahtamaan tai viettämään kanssamme koko tuo aika! Ilmoitathan tulostasi viimeistään 21.4. osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tervetuloa!

Kirsi-Maria Manninen, toiminnanjohtaja

Yhdistyksen juhlavuosi huipentui 80-vuotisjuhlaan Kalliola setlementin juhlasalissa. Siellä luovutettiin yhdistyksen tunnustuspalkinto Traumaterapiakeskuksen johtaja, psykologi, traumaterapeutti Anne Suokas-Cunliffelle. Hän on ollut Helsingin ensikoti ry:n henkilökunnan pitkäaikainen kouluttaja sekä erittäin pidetty konsultoija. Anne on ollut myös ensikotityön puolestapuhuja ja nähnyt sen vakauttavan työn, jota ensikodeissa tehdään. Arvostamme suuresti hänen toimintaansa asiakkaittemme hyväksi. Onnittelemme lämpimästi Annea palkinnon johdosta.

Tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 2011 alkaen. Se myönnetään erityisistä ansioista vauvaperheitten auttamisessa, siihen liittyvässä tutkimuksessa tai henkilökunnan kouluttamisessa. Aikaisemmat tunnustuspalkinnon saajat ovat Jukka Mäkelä, Teija Carlsson, Saara Salo ja Helsingin kaupungin vauvaperhevastaanoton työryhmä.

Yhdistyksen kirpparipäivät ja lahjoitusten vastaanotto keväällä 2017

Tervetuloa tekemään edullisia löytöjä Helsingin ensikodin suositulle kirpparille! Myynnissä mm. paljon lasten ja aikuisten vaatteita, leluja, astioita ja kirjoja. Tuotto menee ensikodin asiakkaiden hyväksi.

Kirpparipäivät:

maanantai 6.2.2017 klo 15-18

perjantai 10.3.2017 klo 10-13

maanantai 24.4.2017 klo 15-18

torstai 11.5.2017 klo 15-18

Kiitos, että haluat tukea asiakasperheitämme lahjoituksella! Työntekijämme ovat kiireisiä asiakastyössä ja siksi vastaanotamme lahjoitukset ennalta sovittuina ajankohtina kirpputoritiloihin:

Lahjoitusten vastaanotto:

maanantai 27.2.2017 klo 14-17

maanantai 20.3.2017 klo 14-17

tiistai 11.4.2017 klo 14-17

maanantai 12.6.2017 klo 14-17

Käyntiosoite on Ensi-Kodin tie 4, 00510 Helsinki
Sisäänkäynti takapihalta kellaritiloihin.