Sain olla turvallisin mielin kokeneen doulan käsissä

Onhan tilanne kuitenkin ensikertalaiselle niin outo ja jännittävä – pelottavakin –, että halusin jonkun asiasta paljon tietävän turvan ja tuen mukaani.

Otin yhteyttä ensikotiin ja sain oman doulan. Tapasimme doulan kanssa kaksi kertaa ennen synnytystä ja keskustelimme toiveistani ja peloistani. Doulan kokeneisuus ja asiantuntemus rauhoittivat mieltäni. Hänellä oli runsaasti tietoa ja vastaukset lähes kaikkiin esittämiini kysymyksiin.

Puhuimme oikea-aikaisesta sairaalaanlähdöstä, synnytyksen käynnistymisestä ja etenemisestä, kivunlievitystavoista ja synnytysasennoista. “Tekniikan” lisäksi keskustelimme myös “herkillä” olevan odottajan ja synnyttäjän tunteista ja mielialaheittelyistä. Kaikesta mieltäni askarruttavasta! Etukäteisvalmistelut ja doulan aktiivinen yhteydenpito saivat oloni levolliseksi h-hetken lähestyessä.

Olen erittäin tyytyväinen saamaani apuun ja olen suositellut doulaa tuttavillenikin!

Synnytyksen käynnistyttyä doula tarjosi apuaan aktiivisesti. Hän ehdotti eri kivunlievittämistapoja ja asentoja toimien kuitenkin koko ajan toiveideni ja ohjeideni mukaan. Hän pyyhki hikeä, muistutti hengityksestä, tarjosi virvoketta ja muita tilaani helpottavia asioita, joita en edes tajunnut toivoa. Hän oli läsnä ja tukenani koko synnytyksen ajan kannustaen, rohkaisten ja tsempaten.

Tyttäreni syntymän jälkeen doula leikkasi napanuoran ja kylvetti pienokaisen. Lisäksi hän opasti minua imetyksen alkuun. Jälkikäteen tapasimme ja kertasimme synnytyskokemuksen läpi molempien osalta. Arvostan suuresti doulien tekemää “kutsumustyötä”. Epäitsekkäästi he ovat valmiita auttamaan keskellä yötä, säässä kuin säässä. Olen erittäin tyytyväinen saamaani apuun ja olen suositellut doulaa tuttavillenikin!