tyo

TYÖTÄ VAUVAN
PARHAAKSI.
HELSINGIN
ENSIKOTI

Sosiaalityöntekijän toimen sijaisuus Oulunkylän ensikodissa

Helsingin ensikoti ry on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka työskentelee intensiivistä tukea tarvitsevien vauvaperheiden kanssa. Oulunkylän ensikodin palvelut on tarkoitettu raskaana oleville päihderiippuvaisille äideille ja vauvaperheille. Päihteenä voi olla mikä tahansa päihdyttäväksi aineeksi luokiteltava aine (alkoholi, huumeet, lääkkeet). Asiakas voi olla lääkkeellisessä korvaushoidossa kuntoutusjakson aikana. Kuntoutukseen tulevat perheet tarvitsevat intensiivistä, ympärivuorokautista laitoskuntoutusta eriasteisen päihdeongelman sekä epävakaan ja turvattoman elämäntilanteen takia. Oulunkylän ensikodissa on paikat viidelle perheelle, joista kaksi on suunnattu kahden vanhemman perheille. Työskentely on lapsilähtöistä ja tavoitteenamme on kiintymyssuhteen syntyminen vauvan ja vanhemman välille, vanhemmuuden herääminen ja vahvistuminen sekä yhteisten arkielämän taitojen oppiminen perheessä. Oulunkylän ensikoti on osa valtakunnallista Pidä kiinni® -hoitojärjestelmää.

Haemme sosiaalityöntekijämme toimivapaan sijaista ajalle 28.9.2020-30.9.2021.

Sosiaalityöntekijä osallistuu Oulunkylän ensikodissa toteutettavaan yhteisökuntoutukseen ja perhekohtaiseen työhön. Perheiden kanssa tehtävään työhön kuuluu sekä päihdekuntoutus että varhaisen vuorovaikutuksen arviointi ja tukeminen. Sosiaalityöntekijä vastaa asiakastyön prosessin kokonaisuudesta sekä viranomais- ja verkostotyöstä. 

Edellytämme sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukaista sosiaalityöntekijän kelpoisuutta. Pätevien hakijoiden puuttuessa sijaisuus voidaan täyttää sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun. Koulutuksen lisäksi edellytämme lastensuojelun tuntemusta ja työkokemusta, kehittävää työotetta sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyövalmiuksia. Päihdetyön/ensikotityön tuntemus katsotaan eduksi.

Tarjoamme antoisan ja merkityksellisen työn vauvaperheiden hyväksi, taustayhteisön tuen ja työnohjauksen sekä mielekkään haasteellisen toimintakentän erityispalvelujen kehittämisessä. Palkka määräytyy yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukaan G 29 (2960,65-3386,05€/kk ).

Tehtävää koskevat tiedustelut: Oulunkylän ensikodin vastaava ohjaaja Vuokko Peurala, puh.  044 726 0776 (ajalla 17.-21.8.) ja Pidä kiinni® -ensikotien johtaja Annika Piskunen-Virkki,  puh. 040 727 5228 (ajalla 24.8.-31.8.2020)  sekä sosiaalityöntekijä Lotta Virrankoski, puh. 040 504 5182.

Hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa 31.8.2020 klo 16.00 mennessä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Haastattelut pyritään pitämään viikolla 37 ja 38. Tehtävään valitun tulee ennen työsuhteen alkua esittää itseään koskeva rikosrekisteriote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Helsingin ensikoti ry on savuton työpaikka.