uutiset

HYVÄ ALKU
ELÄMÄLLE.
HELSINGIN
ENSIKOTI

Päiväryhmä Varvarassa haastatellaan kevään uusia asiakkaita

Varvaran seuraava päiväryhmä aloittaa 12.1.2015. Ryhmässä on vielä paikkoja vapaana lapsiperheille, joissa tarvitaan tukea masennuksen, uupumuksen tai vuorovaikutuksen ongelmien takia.

Hoidolliset avopalvelut on tarkoitettu vauvaa odottaville ja vauvaperheille, joilla on mahdollisuus ja voimavaroja osallistua kuntoutukseen itsenäisesti tai tuetusti kotona asuen. Palveluissa keskitytään vanhemmuuden taitojen, varhaiseen vuorovaikutuksen ja arjen hallinnan vauvalähtöiseen tukemiseen. Tavoite on vanhemman ja lapsen välisen turvallisen kiintymyssuhteen vahvistuminen

Varvaran hoidolliseen päiväryhmään voi tulla tukea tarvitseva vauvaa odottava perhe tai tuen tarpeessa oleva äiti yhdessä lapsensa kanssa. Tyypillisiä syitä hakeutua ryhmään ovat masennus ja kokemus arjen toimimattomuudesta tai vauvan kehitykseen ja vanhemmuuden taitoihin liittyvä huoli. Päiväryhmä tukee vauvan ja vanhemman välisen kiintymyssuhteen syntymistä ja vahvistumista. Ryhmä sisältää yhteisöllisen ja vertaistuellisen toiminnan lisäksi suunnitelmallista perhekohtaista työskentelyä.

Hoidollinen päiväryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa puolen vuoden ajan. Ryhmäpäiviin kuuluu yhteinen ruokailu. Isä–vauva-ryhmä tapaa kerran kuussa. Hoitojakso sisältää myös intensiiviviikon Ensi- ja turvakotien liiton koulutuskeskus Sopukassa. Hoidolliseen päiväryhmään voidaan liittää itsenäisen asumisen tukityötä tai kotiutumisen tukityötä. Päiväryhmä soveltuu myös psykiatrisen hoidon rinnalle tai sen jatkoksi.

Seuraava päiväryhmä alkaa 12.1.2015. Ryhmään ohjatut perheet haastatellaan jo tämän vuoden puolella, joten otamme mielellämme yhteydenottoja vastaan mahdollisimman pikaisesti. Lisätietoja saat alla olevista yhteystiedoista.

Päiväryhmä Varvara
Lemunkuja 3 D, 00510 Helsinki
p. 044 726 0793
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.